Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Obie


"Met Obie gaat het geweldig, zij komt steeds meer in haar ritme en went goed aan haar nieuwe omgeving. Wanneer zij haar vaste looproutes volgt is zij rustig aan de lijn en kan zij goed spelen met andere honden (mits aan Obie aan de lijn blijft). Ik ben na twee weken begonnen met haar training om uiteindelijk ook los mee uit te kunnen. Ik ben niet moeilijk qua training, maar "blijf" en "kom" vind ik erg belangrijk, zowel voor Obie als voor ons 
Wanneer zij aan de lijn is volgt ze prima.....tot we een poes/kat of egel tegen komen  Daarom mag zij dan ook niet los mee, maar ze is intelligent genoeg om het te leren.
Op een afgesloten (school) plein train ik met haar en mag zij los met de bal spelen, wanneer we dat gedaan hebben heb je de hele ochtend niets meer aan Obie, dan is ze uitgeteld.
In huis is zij voorbeeldig en een echte knuffelkont. Piepbeesten en speeltjes vond zij in eerste instantie vreemd, maar inmiddels kan ze er heerlijk mee spelen. Kluifjes vind ze heerlijk, maar die beschermt ze wel. Ze eet ze in haar mand, en bij ons is de regel dat wanneer Obie in haar mand ligt zij "Obie-tijd" heeft en wij haar niet benaderen (bench doen wij niet aan).
Onlangs met haar naar zee geweest (aan de lange lijn (ongeveer 6 meter)) en dat was toch wel heel erg leuk . In het bos is zij rustig en dan merken we dat ze gewend is om in bebost gebied te lopen.
Bij ons in de buurt is een boxer-clubje (5 teefjes en 2 reuen) waarmee wij regelmatig gaan lopen, Obie mag nog niet los maar gelukkig een van de reutjes Max ook niet. Zij lopen goed naast elkaar en zo leert Obie stukje bij beetje de hondentaal. De overige teefjes zien haar niet als bedreiging en gaan goed met haar om. Voor Obie is het af en toe wel wennen dat zij een standje van een van de andere boxers krijgt, maar dan zoekt ze mij op."

Het Blauwe Kruis Lommel
Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

+32 (0) 11 83 23 51 - lommel@blauwe-kruis.be

Copyright © Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren