Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Sticks


"Sticks is nu een dikke week bij ons en hij doet het heel goed. Hij is semi zindelijk. Enkel s’ morgens als hij wakker wordt of overdag na een lang slaapje is hij soms nog te laat buiten. Maar voor de rest gaat hij al flink op zijn plaatsje plassen. Hij is heel rustig met de kindjes enkel het speelgoed van de kindjes is niet altijd veilig voor puppy tanden. Maar we werken er aan. Hij wandelt ook al aan de leiband en kent zijn naam ook al."

Het Blauwe Kruis Lommel

2e update


"Sticks is nu al bijna 7 weken bij ons en zoals je kan zien is hij al flink gegroeid.
Hij is volledig zindelijk en kent zijn plaats in de tuin om te gaan. Overdag is hij altijd bij ons buiten of in de woonkamer, tenzij soms een paar uurtjes in de bench, maar dat wordt beperkt tot maximaal 3uur overdag als onze shiften van het werk overlappen.
Hij slaapt 's nachts ook nog wel in zijn bench omdat de puppy tanden het speelgoed van de kindjes toch nog niet kan weerstaan als hij alleen is.

Voor de rest vult hij zijn dagen met spelen in de tuin, een dagelijkse wandeling en slapen. We proberen zo veel mogelijk allemaal samen te gaan wandelen zodat zowel Sticks als de kindjes het gewoon worden om samen te zijn en te luisteren tijdens de wandeling. Sticks wandelt vrij goed, trekt de eerste 5 min wel nog aan de leiband omdat hij eerst wil lopen, maar als hij goed en wel vertrokken is begint hij toch al mooi aan de voet te wandelen en blijft de leiband meestal ontspannen. Enkel als er andere dieren zijn, zoals het paard wat verder op in de weide is hij wat angstig en wil hij in eerste instantie weglopen. Maar als hij ziet dat ons zoontje wel tot bij het paard gaat kijken, volgt hij toch en gaat hij nieuwsgierig mee kijken.

Alles gaat dus heel goed met hem en we zijn heel blij dat Sticks bij ons is."

3e update


Sticks doet het nog steeds heel goed. Hij is vorige week nog op controle geweest bij de dierenarts.
Hij is wel in de lengte wat groter dan een Duitse herder pup en van hoogte is hij iets kleiner dan de gemiddelde herder, maar hij heeft hele brede poten, dus het zal afwachten zijn.
Hij mag van de dierenarts nu ook iets minder ver lopen dan normaal op die leeftijd, omdat hij zo lang is en zijn gewicht toch al het gewicht van een herder pup is.
Hij heeft momenteel geen last van gewrichten ofzo, maar het is vooral zodat hij geen problemen zou krijgen. Hij maakt dagelijks 2 wandelingen en speelt veel in de tuin. Hij is volledig zindelijk en gaat steeds flink op zijn plaats in de tuin.

Hij heeft van karakter toch wel veel van een herder denk ik. Hij is echt heel lief voor de kindjes, hij vindt hun speelgoed wel leuker dan dat van hem, dus dat staat nog steeds vol tanden en ook putten graven om het speelgoed te verstoppen doet hij nog steeds. Maar hij begint wel al goed te luisteren en kent al een paar commando's zoals zit, poot, lig en los (al lukt dat bij het speelgoed van de kindjes nog niet altijd). Blijf kent hij ook al een beetje, maar als het wat te lang duurt veegt hij er toch maar dik zijn poten aan.
Loslaten in de honden weide is ook wel nog moeilijk, want eens los is hij ook echt los en dan is luisteren toch nog moeilijk, dus dat durven we nog niet echt te doen omdat we hem dan maar moeilijk terug gevangen krijgen. En Sticks is een ontsnappingskoning, het kleinste gat en hij heeft het gevonden. Hoe graag hij ook snoepjes heeft, dan moet hij ze toch echt niet hebben.

Hij is echt heel sociaal en lief, ook voor de kindjes. Nog wat enthousiast en een echte pup die dolgelukkig is en opspringt als je thuis komt en dan het eerste uur geen meter van je afwijkt. Maar echt vaak zit hij niet alleen. We moeten hem soms wel echt in de bench even apart zetten om te rusten omdat hij dat uit zichzelf niet doet.

Wandelen gaat heel goed, hij trekt de eerste paar minuten wel nog, maar eens hij geplast heeft gaat het nadien beter en is de leiband ontspannen.
We proberen regelmatig ook allemaal samen te gaan wandelen. Als ons zoontje de leiband vast heeft, dan merk je direct dat Sticks weet dat hij nog rustiger moet zijn en niet mag trekken en wijkt hij ook niet af van Nash zijn been (natuurlijk mag hij enkel in het bos of bij ons in de doodlopende straat met Sticks wandelen). Dat zijn echt al hele dikke vrienden. Onze dochter is nog wat klein om het allemaal te beseffen, maar die vind het leuk om naar Sticks te kijken als hij aan het spelen is en ze liggen ook soms samen op de speelmat, dus die zullen ook nog wel dikke vrienden worden later.

We zijn blij met onze kleine vriend in huis, we hopen alleen stiekem dat zijn oortjes toch nog gaan rechtop staan, maar ik vrees ervoor . "

Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

+32 (0) 11 83 23 51 - lommel@blauwe-kruis.be

Copyright © Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren