Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Steun ons > Doneren

Doneren

Onze vzw kan enkel voortbestaan door jullie giften. Doneren kan je al vanaf 3 euro. Met alle giften, groot of klein help je ons en onze diertjes. 


Vanaf 40 euro is dit fiscaal aftrekbaar. In 2020 is deze belastingvermindering uitzonderlijk verhoogd van 45% naar 60%. Zo wil de overheid non-profitorganisaties steunen waarvan de activiteiten zwaar zijn getroffen door de coronacrisis.


BE21 0018 7750 3203 met mededeling 'gift'. Bij een gift vanaf 40 euro mededeling 'gift - fiscaal attest'.


Doneren is nu nog makkelijker met onze payconiq QR-codes.


Heb je nog spulletjes liggen die je graag wilt doneren? Of wil je graag benodigdheden voor ons kopen? Graag! Wij zijn super dankbaar voor alle donaties.


Hieronder vind je een aantal voorbeelden van wat we kunnen gebruiken, maar dat is zeker niet beperkt tot deze spullen. Voer, medicatie, speeltjes voor honden of katten, mandjes, kattenbakzand... mogen ook altijd geschonken worden! Spullen om ons asiel op te fleuren zijn ook steeds welkom. Meer informatie vind je bij veelgestelde vragen.

Tijdens het kittenseizoen hebben wij steeds nood aan kittenmelkpoeder en flesjes. Naarmate de kittens groter worden beginnen ze op de tutjes te bijten en zo gaan er dus veel flesjes kapot.
Voor papfleskittentjes hebben we ook melk nodig. Let op: het is geen kattenmelk, maar melkpoeder dat we zoeken. Dit bestaat van verschillende merken, zoals Royal Canin, en is verkrijgbaar bij MaxiZoo, of online bij Zooplus (*) of Medpets (*).

De geitenmelk van Farmfood is heel goed voor kittens die gewoon melkpoeder niet goed verdragen. Het is verkrijgbaar bij o.a. Medpets.

Elke dag gaan al onze hondjes op wandeling. De meesten doen hun best om zich buiten te ontlasten. Het spreekt dus ook voor zich dat poepzakjes in oneindige hoeveelheden nodig zijn om de omgeving van het asiel proper te houden. Donaties zijn dus altijd welkom.
Poepzakjes kan je kopen in elk tuincentra (met dierenafdeling), iedere dierenwinkel of online bij o.a. Zooplus (*).

Dagelijks worden alle binnen/buiten verblijven van de dieren proper gemaakt, alle dekentjes/handdoeken gewassen en alle eetbakken afgewassen. Hiervoor is natuurlijk ook veel poetsmiddel nodig.

We zijn hierin uiteraard niet kieskeurig. Simpel was- en afwasmiddel en allesreiniger van de supermarkt is meer dan goed, bijvoorbeeld het huismerk van Aldi of Colruyt. 

Bureaumateriaal is ook regelmatig nodig en aan vernieuwing toe. Balpennen en Post-Its, scharen, insteekmapjes, whiteboard markers en wit papier zijn enkele voorbeelden van bureaumateriaal die we veel gebruiken.

Dekentjes zijn altijd welkom. Voor ons gemak en dat van onze viervoetertjes gebruiken we enkel fleece dekentjes. Deze zijn lekker warm en zacht en gemakkelijk te wassen en drogen.

Om het leven van onze dieren te verrijken gebruiken we o.a. snuffelmatten!
In een snuffelmat worden brokjes of snoepjes verstopt die de hond dan moet zoeken door zijn neus te gebruiken!
Om deze snuffelmatten te maken hebben we ringmatten en fleece dekentjes nodig.
Beiden vind je bijvoorbeeld bij Action of online bij bol.com(*).

Halsbanden zijn altijd welkom, zeker stevige modellen met een gesp (i.p.v. een kliksluiting). Er gaat ook regelmatig een halsbandje mee met een geadopteerde hond als de nieuwe baasjes er zelf geen bijhebben, dus er is altijd nood aan nieuwe.
Sliplijnen worden bij ons heel veel gebruikt. We wandelen altijd met de honden dubbel aangelijnd. We doen 1 leiband aan de halsband + een sliplijntje aan. Zo is er altijd een extra veiligheid als er iets zou kapotgaan.
Ook om moeilijke of bange honden te vangen komen sliplijnen altijd van pas. Zeker de dunne varianten zijn handig.
Halsbanden en sliplijnen zijn te verkrijgen bij iedere dierenwinkel en op veel plaatsen online.

(*) Deze webshops steunen ons ook financieel. Doe jouw aankopen via Trooper en steun ons zonder één euro extra te betalen!

Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

+32 (0) 11 83 23 51 - lommel@blauwe-kruis.be

Copyright © Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren