Steun ons > Pleeggezin

Pleeggezin

Wil jij graag helpen om onze diertjes op te vangen? Lees verder wat de voorwaarden zijn en

stuur ons een mailtje naar bklkatpleeggezinnen@gmail.com.

Pleeggezinnen zijn een heel belangrijk onderdeel van ons asiel. Zij zorgen ervoor dat al onze kittens in huislijke kring worden grootgebracht. Dit is niet enkel interessant voor hun socialisatie, maar maakt ook dat een eventuele ziekte-uitbraak beperkt blijft tot 1 nest! Je kan zelf kiezen voor welk type katjes je pleeggezin wordt.


Er zijn volgende categorieën:

- papfleskittens: pasgeboren kittens zonder mama. Dit is intensief werk aangezien de kittens om de 2 uur pap moeten hebben, ook ’s nachts. Papflessers grootbrengen is niet gemakkelijk en vergt de nodige ervaring.

- moederloze kittens vanaf 4 weken: deze kittens eten stilaan zelf en hebben dus minder intensieve zorg nodig.

- kittens met moeder: mama doet het meeste werk zelf, wat de taak van het pleeggezin heel wat gemakkelijker maakt.

- revaliderende katten: af en toe hebben we ook een kat met bv een bekkenbreuk, die tijd nodig heeft om te revalideren. Het asiel is hiervoor niet de goede plek, dus verkiezen we om hen rustig bij iemand thuis te laten herstellen.


Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn als je pleeggezin wil worden:

- je moet je kunnen vrijmaken op dierenartsdagen om langs te komen met de katjes voor hun spuitjes en hun castratie. Dit zijn standaard 3 bezoekjes, en meer moest er een kittentje ziek worden.

- je hebt (liefst) een aparte kamer. Dit is zeker van belang bij mamapoezen, zodat zij een rustig plekje hebben om hun kittens te werpen en op te voeden.

- je eigen huisdieren moeten in orde zijn. Dwz dat katten gecastreerd en gevaccineerd moeten zijn. 


Als pleeggezin heb je zelf ook eerste keuze om een kittentje te adopteren.