Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Spike


Border collie

Geboren op 07/12/2018

Reu, gecastreerd

In het asiel sinds 20/10/2020

Ik kan niet met andere honden

Ik ben afwachtend naar nieuwe mensen

Ik weet niet of ik van katten hou

Spike staat nu al een tijdje online en krijgt ook heel veel positieve reactie. Echter is hij niet de doorsnee border collie, hierdoor zouden we graag even toelichten naar wat we voor hem specifiek opzoek zijn.


Spike heeft meer dan de gemiddelde border collie de neiging om te gaan drijven. We zijn daarom ook specifiek opzoek naar mensen die ervaring hebben niet enkel met borders maar ook met drijven. Om dit in goede banen te lijden zou het goed zijn om iets te doen met dit instinct en met hem te gaan schapen drijven, dit zou hij vast fantastisch vinden en heel goed doen.

Dit gedrag moet zeker in goede banen geleid worden want in de verkeerde handen zal dit verder gaan dan enkel drijven. Dit hebben we ook gezien bij zijn vorige adoptanten. Zij was een vrouw met ervaring met border collies en had er zelf ook nog 1. In het begin ging dit heel goed maar na een paar weken escaleerde dit naar ‘de andere hond mag niet meer in de buurt van de eigenares komen’. Dit is dus een escalatie van het drijfgedrag geweest.


Spike kan overweg met andere stabiele honden maar mist hierbij wel het gebruik van ‘normale’ hondentaal, hij gaat hierdoor heel snel over op het drijven van de honden. Hierdoor zouden we liefst opzoek gaan naar een thuis zonder honden. Mensen met honden en de nodige ervaring met dit gedrag kunnen zeker ook in aanmerking komen.

Toekomstige adoptanten moeten zeker bereid zijn om een aantal keer langs te komen om hem te leren kennen. Doordat hij nu voor de 2de keer sinds korte tijd in het asiel is sluit hij zich enorm af en heeft hij het moeilijk om zich open te stellen naar nieuwe mensen.

In huis sloopt hij niets en is hij zindelijk, het alleen blijven gaat wel nog opgebouwd moeten worden.

Border Collie ter adoptie dierenasiel Lommel
Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

+32 (0) 11 83 23 51 - lommel@blauwe-kruis.be

Copyright © Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren