Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Katten ter adoptie > Maya & willie

Maya & willie


Europese korthaar

Geboren op 01/05/2020

Kattin en Kater, gecastreerd - gesteriliseerd
In een pleeggezien

Ik weet niet of ik van honden hou

Ik wil zowel binnen als buiten

Samen ter adoptie

Maya & Willie, een kattin en katertje, zijn samen op zoek naar een nieuw huisje. Ze zijn ongeveer 17 weken oud.
Zij zijn gevaccineerd, gechipt, gecastreerd, ontwormd en klaar voor adoptie.
Maya en Willie zijn bijzondere katjes. Maya heeft het momenteel (nog) niet zo op honden, vreemde kittens en kinderen en zij is nog deels bang naar mensen. Willie is nog erg bang en loopt nog weg als mensen in zijn buurt komen.
Zij hebben tijd nodig om aan te passen en we zijn dus op zoek naar mensen die hen alle tijd en liefde willen geven.
Maya en Willie worden enkel samen geplaatst.

Zij verblijven in een pleeggezin. Bij interesse kunt u een mailtje sturen naar het pleeggezin via mc.huygen@gmail.com met vermelding van uw gezins-, woon- en werksituatie. Vermeld zeker ook uw telefoonnummer zodat het pleeggezin snel contact kan opnemen!

Hieronder vindt u een beschrijving vanuit het oogpunt van het pleeggezin:
Hello, allemaal,

Wij zijn Maya & Willie. Ik (Maya) ben een prachtig poesje met een zwart-wit masker en mijn broer Willie is een zwarte, atletische kanjer met een keischattig wit puntje aan het uiteinde van zijn staart, alsof hij bij zijn geboorte met zijn staart in een schaaltje melk heeft genipt. Zo grappig!
Wij zijn samen op zoek naar een bijzonder gezin: een gezin dat houdt van een uitdaging én dat veel geduld en liefde kan opbrengen voor onze onzekerheid naar mensen en eventuele kinderen en andere huisdieren.

Wij zijn geboren rond 1 mei 2020 en werden als zwerfkatjes opgevangen door het dierenasiel samen met onze broers Berre & Basiel. Wij waren toen zo'n 5-6 weken oud en waren licht ziek. Wij zijn meteen kunnen vertrekken naar ons pleeggezin om verzorgd en gesocialiseerd te worden. Wij wisten tot dan toe niet veel over mensen of over het leven samen met mensen. Dit was voor Willie en mij een grote aanpassing en wij zijn nu, na 11 weken intensief samenleven met ons pleeggezin, nog steeds bij momenten (erg) bang van ons pleeggezin. Wij hebben nog tijd nodig om ons helemaal op ons gemak te voelen bij mensen en niet meer weg te lopen als mensen naar ons toekomen of te schrikken van plotse geluiden of bewegingen. Als wij liggen te soezen op de kattenboom, dan kan ik (Maya) al regelmatig genieten van aaitjes. Ik geef dan zelfs al kopjes terug. Willie heeft voorlopig geen zin in aaitjes en gaat liever vanop een afstand kijken naar mensen. Om deze reden zoeken Willie en ik met ons tweeën samen naar een gouden mandje: dan hebben wij steun aan elkaar en zo beleven wij ook dolle pret samen en zullen wij sneller ontspannen!

Mijn broer Willie is een super enthousiaste en grappige speelvogel die kan rondspringen en rennen als de besten. Daarnaast observeert Willie ook heel graag. Hij staat dan letterlijk een hele tijd op de uitkijk met zijn prachtige, gele ogen wijd open om in de gaten te houden wat er rondom ons gebeurt. Zowel Willie als ik kijken heel graag naar buiten. Ik denk dat wij het de max zullen vinden om later, als we oud en wijs genoeg zijn, terug den buiten te verkennen, waar we 6 weken lang geleefd hebben na onze geboorte. Om deze reden zijn Willie en ik op zoek naar een woning met de mogelijkheid om later ook een veilige buitenomgeving te hebben.
Mijn pleegmama noemt mij (Maya) een zachtaardig dametje met pit. Want, vergis u niet: ik mag dan een donzig snoesje zijn en ik laat mij al regelmatig gewillig aaien, even zeer sta ik als een van de eersten paraat om er een stevig lapje op te geven en te blijven geven qua spel en alsof-gevechtjes! Dat heb je als met 3 broers groot wordt: je leert je mannetje staan en zelfs nog meer dan dat Vermoedelijk heb ik tijdens een van die hevige spelmomentjes mijn oogwonde opgelopen een maand geleden. Deze is nu genezen (op de foto's sta ik met mijn genezen rechteroog). Mogelijks zal dit oogje een beetje zwak blijven en in de toekomst al eens opnieuw last krijgen van een beetje ontsteking of probleempjes bij wat verminderde weerstand. Mogelijks zullen we er helemaal niets meer van merken later. Maar zo kan u er vooraf al rekening mee houden.
Ik (Maya) moet jullie nog iets bekennen: ik moet op dit moment niets hebben van het kleutermeisje en van de hond des huizes noch van de pleegkittens uit de andere nestjes. Ook al ken ik deze al een tijd en doen ze mij geen pijn, ik blijf er naar blazen en wat grommen. Ik vind ze gewoon (nog) te akelig. Naar vreemde kittens ren ik momenteel zelfs al blazend of spuwend (uit angst ?). De volwassenen huiskatten in huis vind ik wel OK en laat ik gerust of benader ik nieuwsgierig. Spelen met de volwassen mensen van ons pleeggezin gaat prima, net als verblijven in de leefruimtes van ons pleeggezin.
Zoals het avontuurlijke en nieuwsgierige kittens betaamt, hangen wij regelmatig kattenkwaad uit: in de gordijnen hangen, op tafel naar etensrestjes zoeken, tegen de zetel krabben, dingen omver lopen. Voor wij de buitenwereld veilig kunnen verkennen, moeten wij nog een aantal maanden binnenshuis blijven en leren wat kan en niet kan. Wij zoeken dan ook een gezin dat ons heel veel liefde, tijd en geduld wil schenken en samen veel spelletjes wil spelen natuurlijk!
Misschien blijven wij erg zelfstandige katten die niet zo graag met andere katten, hond of kinderen opschieten. Misschien worden we heel aanhankelijk en rustig eens we ons (zelf)vertrouwen gevonden hebben. Het is afwachten en belangrijk dat jullie zich als gezin kunnen vinden in deze onzekerheid.

Zo, dit zijn mijn broer Willie en ik zo'n beetje in een notendop. Wilt u ons graag met ons kennismaken, neem dan contact op met onze pleegmama via mc.huygen@gmail.com om een bezoekje af te spreken. Vermeld ook even uw telefoonnummer.
Hopelijk tot gauw!
Maya & Willie

Ter adoptie dierenasiel Blauwe Kruis Lommel
Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

+32 (0) 11 83 23 51 - lommel@blauwe-kruis.be

Copyright © Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren